- Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Mei 2020

Salon weer open!
Per maandag 11 mei mag de salon weer open! Ik ben blij dat het weer mogelijk is na 8 weken sluiting. 
Het zal in het begin wel even wennen zijn vanwege de extra hygiëne-maatregelen. Bij binnenkomst zal ik je vragen of er gezondheidsklachten zijn bij jou of je huisgenoten. Ook zal ik je vragen om je handen te wassen of te desinfecteren. Verder heb ik hieronder de richtlijnen voor de gezichtsbehandelingen vermeld. Voor pedicure-behandelingen zijn er ook extra maatregelen. Voor beide behandelingen geldt dat we zullen proberen de anderhalve meter afstand zoveel mogelijk te handhaven. Ook zal ikzelf de hele tijd gezichtbescherming etc. dragen, dat is misschien even wennen. 
Nieuwe richtlijnen gezichtbehandelingen:

* Verspreiding van het corona-virus vindt plaats door in contact te zijn met elkaar, door in gesprek te zijn met elkaar, dus is afstand nemen meteen bij binnenkomst zeer belangrijk.
* Het gesprek aangaan over hoe het met jou is, hoe het met je huid is en wat jouw wensen zijn ten aanzien van de behandeling, vindt voorafgaand aan de behandeling plaats, op anderhalve meter afstand van elkaar.
* Op het moment dat de gezichtsbehandeling start, wordt er totaal niet meer gesproken; we zijn dan binnen anderhalve meter afstand van elkaar en verspreiding van het virus kan plaatsvinden door minuscule druppeltjes speeksel die vrijkomen met praten.
Daarmee worden alle behandelingen in mijn praktijk dus stilte-behandelingen.
* Is het noodzakelijk dat jij mij toch iets zegt tijdens de behandeling, steek dan je linkerarm op; ik kan op gepaste afstand van jou gaan staan en jij kunt dan tegen mij praten.
* Zelf zet ik een mondkapje op en doe ik een schort voor op het moment dat de behandeling start, want daarmee bescherm ik jou als client. Dit mondkapje en schort worden na elke behandeling vervangen.
* Werkend aan de achterzijde van de behandelstoel kan ik met bovenstaande maatregelen veilig werken.
* Het aanbrengen van make-up na afloop van de behandeling komt sowieso te vervallen; dit is geen veilige manier van werken, omdat ik dan voor je sta binnen anderhalve meter en make-up testers niet gedesinfecteerd kunnen worden.
* Wil je persé met make-up de praktijk verlaten, neem dan je eigen make-up producten mee die je zelf kunt aanbrengen.
Overige maatregelen om veilig te kunnen werken:
* Massages worden voorlopig alleen manueel uitgevoerd, dus zonder gebruik van penselen.
* Het gebruik van het stoomapparaat is niet aan de orde, omdat zo extra druppeltjes speeksel in de lucht verspreid worden.
* Doordat verspreiding van het virus o.a. via speeksel plaatsvindt, stop ik voorlopig met het aanbieden van iets te drinken. Voel je vrij om je eigen drinken mee te nemen.
* Bij binnenkomst in de praktijk vraag ik je om meteen je handen te desinfecteren, natuurlijk bied ik jou hiervoor het middel aan en desinfecteer ik zelf voor, tijdens en na de behandeling mijn handen.
* De praktijkruimte wordt goed gelucht tussen de behandelingen door. Stoelleuningen, deurklinken en het toilet worden na afloop van elke behandeling gedesinfecteerd. Dit betekent dat ik de tijdsplanning nauw zal hanteren om veilig te kunnen werken.
* Het is heel belangrijk dat je je afspraak annuleert wanneer je klachten hebt; verkoudsheidsklachten als hoesten, niezen en keelpijn, bij koorts, maar ook bij maag-en darmklachten, want dit kunnen milde coronaklachten zijn.
* Dat geldt andersom natuurlijk ook; op het moment dat ik klachten heb, annuleer ik jouw afspraak in mijn praktijk.
* Wanneer je last hebt van hooikoorts en aan het niezen bent, vraag ik je voordat je naar de praktijk komt om een histamine-remmer te gebruiken om het niezen tijdelijk de kop in te drukken. Het is immers in deze tijd niet duidelijk of het dan hooikoorts-klachten of coronaklachten zijn.* mocht het zo zijn, dat een prikkel om te niezen geactiveerd wordt met epileren, dan kan het epileren helaas geen doorgang vinden.

Met bovenstaande maatregelen en aanpassingen zie ik het in ieder geval zitten om opnieuw aan het werk te gaan en ik ontmoet jou graag opnieuw in mijn praktijk 

Wil je een afspraak maken, stuur dan een whatsapp naar 06 37 42 34 50 of mail info@salon-mirjam.nl

Heb je nog een afspraak staan, dan neem ik contact met je op om te bespreken of deze dan doorgang kan vinden of dat we een nieuwe datum en tijd gaan plannen.
 
Wijziging in behandelingen
De afgelopen weken heb ik alle behandelingen doorgenomen en er zijn veel nieuwe behandelingen bijgekomen! 

Sinds enige tijd heb ik nieuwe producten in de salon van het merk Provida. De nieuwe behandelingen zijn dan ook Provida-behandelingen. Meer hierover is te vinden op mijn website. Binnenkort stuur ik hier een nieuwsbrief over.
 
DR. HAUSCHKA-BEHANDELINGEN
De Dr. Hauschka behandelingen heb ik weer helemaal aangepast aan de internationale richtlijnen van Dr. Hauschka. In de loop van de jaren zijn er wijzigingen geweest die ik nog niet had doorgevoerd. Met name de Reinigende behandeling en de Ontspannende behandeling zijn langer geworden. De Tijd-voor-Mezelf behandeling is nu zonder voetenbad. De prijzen zijn ook aangepast. Op mijn website is de nieuwe prijslijst al te zien.

PEDICURE
De Pedicure-behandelingen heb ik vanwege alle extra hygiëne-maatregelen in prijs moeten verhogen. Een standaardbehandeling van 45 minuten kost nu € 32,50, Vanwege alle extra kosten die ik heb moeten maken, de enorme prijsverhogingen van beschermingsmiddelen, en de extra tijd voor reiniging van de praktijkruimte, kan ik helaas geen korting meer geven als je volgende pedicure-behandeling binnen 6 weken plaatsvindt. Ik hoop dat u hiervoor begrip kunt opbrengen