- Corona maatregels

Corona maatregelen

Nieuwe richtlijnen gezichtbehandelingen:

* Het is heel belangrijk dat u uw afspraak annuleert wanneer u klachten heeft; verkoudsheidsklachten als hoesten, niezen en keelpijn, bij koorts, maar ook bij maag-en darmklachten, want dit kunnen milde coronaklachten zijn.  Dat geldt andersom natuurlijk ook; op het moment dat ik klachten heb, annuleer ik uw afspraak in mijn praktijk.

* Bij binnenkomst in de praktijk vraag ik u om meteen uw handen te desinfecteren, hiervoor bied ik u het middel aan en desinfecteer ik zelf voor, tijdens en na de behandeling mijn handen.

* Zelf zet ik een mondkapje op en doe ik een schort voor op het moment dat de behandeling start, want daarmee bescherm ik u als client. Dit mondkapje en de schort worden na elke behandeling vervangen.

* Massages worden voorlopig alleen manueel uitgevoerd, dus zonder gebruik van penselen.

* Het gebruik van het stoomapparaat is niet aan de orde, omdat zo extra druppeltjes speeksel in de lucht verspreid worden.

* De praktijkruimte wordt goed gelucht tussen de behandelingen door. Stoelleuningen, deurklinken en het toilet worden na afloop van elke behandeling gedesinfecteerd. 

* Het aanbrengen van make-up na afloop van de behandeling komt te vervallen; dit is geen veilige manier van werken, omdat ik dan voor u sta binnen anderhalve meter en make-up testers niet gedesinfecteerd kunnen worden. Wilt u  met make-up de praktijk verlaten, neem dan uw eigen make-up producten mee die u zelf kunt aanbrengen.

* Mocht u het zelf veiliger vinden om een mondkapje te dragen bij een pedicurebehandeling of bij een korte gezichtsbehandeling zoals epileren of wimpers/wenkbrauwen verven, dan heb ik uitwasbare mondkapjes beschikbaar. Vraagt u er gerust om.

* Bij pedicurebehandelingen wordt een scherm tussen de cliënt en behandelaar geplaatst.